torstai 3. maaliskuuta 2016

Itämainen mango-lehtikaali-hernerouhesalaatti


Tämä itämaisia vivahteita saanut ruokaisia salaatti on täynnä terveellisiä ainesosia, vaikka se on rakentunut täysin maku edellä. Meillä salaatti päätyi tällä kertaa lautaselle ihan sellaisenaan, mutta sopisi varmasti hyvin myös kalan kanssa. Henkka laittoi tätä myös eväsleivän väliin ja kehui maistuneen. :)

Ruokaisia salaatti


Ainekset:
lehtikaalia
mango
2 dl kuorittua hernerouhetta
1 pkt mustia papuja
2-3 kevätsipulinvartta
1 pss kuorellisia manteleita
limen mehu
kuivattua chiliä
tuoretta korianteria
n. 2 tl oliiviöljyä


Valmistus:
Aloita huuhtelemalla hernerouhe ja keittämällä sitä suolatussa vedessä noin vartin ajan. Huuhtele kypsä rouhe kylmällä vedellä.

Paloittele lehtikaali kulhoon. Sekoita joukkoon mantelit ja oliiviöljy. Kumoa uunipellille, rouhaise päälle suolaa ja paahda 200 asteessa noin 5 minuuttia.



Kuori ja paloittele mango. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi renkaiksi. Huuhtele mustat pavut. Sekoita ainekset hernerouheen kanssa salaattikulhossa. Mausta limen mehulla, chilillä ja tuoreella korianterilla.

Asettele päällimmäiseksi lehtikaalit ja mantelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti