keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

One pot kasvispasta

Kiirettä voisi hyvin käyttää tekosyynä pikaruoan mässäilyyn, sillä tälläkin viikolla kotona on oltu töistä ja tallilta joka ilta vasta ysin jälkeen. Sen sijaan, että kurvaisimme tallilta kotiin lähipizzerian kautta, niin pyrimme kuitenkin pitämään kiinni siitä, että ruoat kokkaillaan itse.

One pot pasta on pitkäksi venyneiden päivien pelastus, johon voi hyödyntää melkein mitä tahansa kaapista löytyviä aineksia. Ja valmistus ei tosiaan voisi enää helpommaksi muuttua! Kaikki ainekset kerralla kattilaan ja koko sotku noin vartiksi porisemaan. :)

Yhden kattilan kasvispasta

Ainekset:
n. 250 g tagliatelle-pastaa
500 g tomaattimurskaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rss miniluumutomaatteja
1 rss pinaattia
suippopaprika 
n. 2 rkl oreganoa tai basilikaa
kuivattua chiliä
suolaa
n. 8 dl vettä

Valmistus:

Pilko kasvikset ja laita kaikki ainekset kattilaan. Anna seoksen porista kevyesti kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Lientä ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, sillä muuten lopputuloksestakin tulee laimea. One pot pasta on valmista, kun pasta on kypsää.

Tarjoile tuoreen rucolan ja raastetun parmesanin kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti