sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Itse tehty granola



Ihanaa sunnuntaiaamua! Kaapin perälle oli unohtunut yksi purkillinen pähkinäistä granolaa, jota jouluna ystäville valmistin. Granola täydensi loistavasti viikonlopun sitruksisen aamupalakulhon, johon sen kaveriksi päätyi rahkaa, kreikkalaista jugurttia, raastettua inkivääriä, verigreippi ja hunajaa. 

Granolaan voi varmaan tunkea minkä tahansa kuiva-ainekaapista löytyvän pussin jämän, mutta koska siskoni jo reilu kuukausi takaperin kyseli granolan reseptiä, niin tässä se tulee.

Aamupalakulho


Ainekset:
6 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pähkinäsekoitusta
1,5 dl manteleita
0,5 dl chia-siemeniä
1 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl kookosöljyä
2 tl kanelia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Valmistus:
Rouhi pähkinät ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja hunaja. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.

Paahda 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita seosta noin 10 minuutin välein paahtamisen aikana, jotta seos ei pala.

Lisää jäähtyneen granolan joukkoon kuivatut karpalot ja rouhittu tumma suklaa. Purkita kannellisiin astioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti