Olen useampaan otteeseen törmännyt kuviin pizzoista, joissa
pohjan valmistukseen on käytetty punajuurimehua tai tomaattisoseen sijaan
punajuurisosetta. Näistä inspiroituneena halusin kokeilla, kuinka tämä maukas
superjuures taipuu pizzan pohjaksi - ja hyvinhän se toimi!
Täytteeksi lisäsin
reilusti kasviksia, jotka kevyesti paahtuneina tarjosivat erinomaisen makuparin
voimakkaalle punajuurelle.
Pohja:
500 g punajuuria
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Täytteet:
parsakaalia
lehtikaalia
kirsikkatomaatteja
punasipuli
pestoa
mozzarella
kananmunia
savusuolaa
Valmistus:
Aloita valmistus kuorimalla ja raastamalla punajuuret.
Valuta punajuuriraasteesta ylimääräiset nesteet lävikössä, jotta pohjasta ei
tule liian kostea. Sekoita tämän jälkeen kananmunat ja juustoraaste
punajuuriraasteen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä seos tasaisesti uunipellille ja paista 200 asteessa
uunin keskitasolla noin. 10 minuuttia.
Pilko kasvikset esipaistetun punajuuripohjan päälle ja
ripottele joukkoon reilusti pestoa. Asettele mozzarellasiivut kasvisten päälle
ja riko vielä näiden päälle pari kananmunaa juuri ennen uuniin laittamista.
Paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti