maanantai 8. helmikuuta 2016

Punajuuripizza



Olen useampaan otteeseen törmännyt kuviin pizzoista, joissa pohjan valmistukseen on käytetty punajuurimehua tai tomaattisoseen sijaan punajuurisosetta. Näistä inspiroituneena halusin kokeilla, kuinka tämä maukas superjuures taipuu pizzan pohjaksi - ja hyvinhän se toimi! 

Täytteeksi lisäsin reilusti kasviksia, jotka kevyesti paahtuneina tarjosivat erinomaisen makuparin voimakkaalle punajuurelle. 



Pohja:
500 g punajuuria
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Täytteet:
parsakaalia
lehtikaalia
kirsikkatomaatteja
punasipuli
pestoa
mozzarella
kananmunia
savusuolaa

Valmistus:

Aloita valmistus kuorimalla ja raastamalla punajuuret. Valuta punajuuriraasteesta ylimääräiset nesteet lävikössä, jotta pohjasta ei tule liian kostea. Sekoita tämän jälkeen kananmunat ja juustoraaste punajuuriraasteen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä seos tasaisesti uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin. 10 minuuttia.

Pilko kasvikset esipaistetun punajuuripohjan päälle ja ripottele joukkoon reilusti pestoa. Asettele mozzarellasiivut kasvisten päälle ja riko vielä näiden päälle pari kananmunaa juuri ennen uuniin laittamista. Paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia.

Rouhaise vielä reilulla kädellä savusuolaa pizzan päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti