Töiden jälkeen vapaa-aikamme kuluu pitkälti kaura-Opelin kanssa
touhuillessa, mutta syödäkin täytyy ja ruoan laadusta emme ole halunneet tinkiä.
Tästä syystä meillä kokkaillaan usein ruoan laiton yhteydessä myös jotain
vuokaa tai pataa, jota on sitten helppo syödä seuraavana päivänä ennen tallille
lähtöä tai pakata töihin evääksi.
Tämän viikon eväsruoka ei kauneudellaan häikäise, mutta Soppa365-sivustolta
löytynyt bbq-bataattivuoka sopi hyvin juuri tähän tarkoitukseen ja maistui
erinomaisesti pulled porkin seuralaisena. Toimisi varmasti myös ihan
sellaisenaan.
Bbq-kastikkeen voi valmistaa etukäteen tai korvata
halutessaan kaupasta löytyvällä, jos haluaa säästää aikaa.
Ainekset:
bataatti (noin 800 g)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk punaisia linssejä
1 prk punaisia linssejä
1 dl vettä
3 valkosipulinkynttä
1 dl cheddarjuustoraastetta
1 dl cheddarjuustoraastetta
n. 1 dl bbq-kastiketta (ks. ohje alla)
chilihiutaleita
tuoretta minttua
tuoretta minttua
Bbq-kastike:
sipuli
chili
2-3 valkosipulin kynttä
3 dl coca colaa
1/2 dl ketsuppia
3 rkl tomaattipyrettä
3 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 limen mehu
savupaprikaa
Valmistus:
Aloita valmistus bbq-kastikkeesta hienontamalla sipuli,
valkosipuli ja chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele seosta
miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
Kuori ja lohko bataatti uunivuokaan. Kuori ja pilko myös
valkosipulinkynnet ja lisää ne vuokaan. Kaada bbq-kastike vuokaan
bataattilohkojen päälle ja kääntele lohkoja kastikkeessa. Lisää tomaattimurska
ja valutetut linssit vuokaan, mausta chilillä.
Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste
ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia. Pidensin alkuperäisen ohjeen
paistoaikaa, mutta kypsymisaika riippuu tietenkin bataattilohkojen koosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti