lauantai 6. helmikuuta 2016

Feijoada eli brasilialainen liha-papupataViikonlopun ruokaan inspiraation tarjosi K-Supermarket Löytiksen lihatiskin tarjouksesta löytyneet savuluut. Vajaan neljän euron kilohintaan myytäville herkkupaloille oli pakko keksiä käyttöä!  

Riossa on karnevaalihulinat parhaimmillaan, joten mikä olisi sopivampi ja ajankohtaisempi ruoka kuin Brasilian kansallisruoka feijoada. Maukas lihapata sopii erinomaisesti näihin koleisen harmaisiin talvipäiviin. Lauantai-iltana pitkään haudutettu feijoada sai seurakseen  tummasävytteisen Beringer Zinfandel -punaviinin, joka täydensi erinomaisesti ruoan savuista makua. Suosittelen kokeilemaan!Ainekset:
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 savuluuta
200 g chorizo-makkaraa
500 g possun lapaa tai kassleria
500 g mustapapuja
500 g tomaattimurskaa
5-7  dl lihalientä
6 laakerinlehteä
öljyä
savusuolaa

Valmistus:

Aloita silppuamalla sipulit ja pilkkomalla liha ja chorizo palasiksi.

Kuullota sipuleita hetki kattilassa tilkassa öljyä. HUOM! Varaa tarpeeksi iso kattila, jotta voit jättää sen huoletta porisemaan myöhemmin. ;)

Lisää lihapalat ja paista niitä muutama minuutti niin, että lihojen syyt umpeutuvat. Sekoita joukkoon myös chorizo-makkarat, savuluut, valutetut mustapavut, tomaattimurska ja laakerinlehdet. Lisää lihalientä niin, että kaikki ainekset peittyvät.

Jätä pata miedolle lämmölle porisemaan vähintään kahdeksi tunniksi.

Nouki savuluut ja tarkista suolaa. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Ohjeen mukaisilla määrillä tästä riittää noin kuudelle ruokailijalle, joten näin kahden hengen taloudessa myös evääksi alkuviikkoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti