Viikonlopun ruokaan inspiraation tarjosi K-Supermarket Löytiksen
lihatiskin tarjouksesta löytyneet savuluut. Vajaan neljän euron kilohintaan
myytäville herkkupaloille oli pakko keksiä käyttöä!
Riossa on karnevaalihulinat parhaimmillaan, joten mikä
olisi sopivampi ja ajankohtaisempi ruoka kuin Brasilian kansallisruoka
feijoada. Maukas lihapata sopii erinomaisesti näihin koleisen harmaisiin talvipäiviin. Lauantai-iltana pitkään haudutettu feijoada sai seurakseen tummasävytteisen Beringer Zinfandel
-punaviinin, joka täydensi erinomaisesti ruoan savuista makua. Suosittelen
kokeilemaan!
Ainekset:
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 savuluuta
200 g chorizo-makkaraa
500 g possun lapaa tai kassleria
500 g mustapapuja
500 g tomaattimurskaa
5-7 dl lihalientä
6 laakerinlehteä
öljyä
savusuolaa
Valmistus:
Aloita silppuamalla sipulit ja pilkkomalla liha ja chorizo
palasiksi.
Kuullota sipuleita hetki kattilassa tilkassa öljyä. HUOM!
Varaa tarpeeksi iso kattila, jotta voit jättää sen huoletta porisemaan
myöhemmin. ;)
Lisää lihapalat ja paista niitä muutama minuutti niin, että
lihojen syyt umpeutuvat. Sekoita joukkoon myös chorizo-makkarat, savuluut,
valutetut mustapavut, tomaattimurska ja laakerinlehdet. Lisää lihalientä niin,
että kaikki ainekset peittyvät.
Jätä pata miedolle lämmölle porisemaan vähintään kahdeksi
tunniksi.
Ohjeen mukaisilla määrillä tästä riittää noin kuudelle ruokailijalle, joten näin kahden hengen taloudessa myös evääksi alkuviikkoon. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti