maanantai 22. helmikuuta 2016

Teriyakilohi



Aasialaisittain maustettu lohi on yksi suosikkiruoistani. Kokkailimme sitä jälleen viime viikonloppuna.Versio vaihtelee joka kerta hieman, mutta tässä eilinen versio.

Aasialainen lohi


Ainekset:
kirjolohifile
tuore chili
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl tummaa ruokosokeria
lime
n. sentin pala inkivääriä
3 kevätsipulinvartta
tuoretta korianteria

Valmistus:

Raasta inkivääri sekä hienonna chili ja valkosipuli. Sekoita soija, riisiviinietikka, sokeri ja limen mehu keskenään ja lisää mausteet joukkoon.

Aseta lohi uuninkestävään vuokaan. Kaada kastike lohen päälle ja anna marinoitua hetken aikaa. Lusikoi chili, inkivääri ja valkosipuli lohen päälle.

Paista lohta 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle silputtua kevätsipulia ja tuoretta korianterilla.

Tarjoile lohen lisukkeena riisiä, nuudeleita tai kasviswokkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti