tiistai 9. helmikuuta 2016

Pulled pork eli nyhtöpossu



En ole ikinä ollut mikään erityinen porsaanlihan ystävä, mutta pulled pork on asia erikseen. Pitkään miedossa lämmössä muhinut liha on paitsi taivaallisen hyvää, myös erittäin helppoa valmistaa. Sen kun jättää lihan mausteiden kanssa yöksi uuniin kypsymää ja lappaa aamulla evääksi. :) 

Näin meillä valmistetaan ”nopeaa ja helppoa arkiruokaa”, mutta nyhtöpossu sopii erinomaisesti myös tacojen täytteeksi, bataattiburgerin väliin tai esimerkiksi keittoon. Vinkkejä erilaisista kokonaisuuksista tulossa myöhemmin, mutta aloitetaan siitä itse lihasta. 

Valmistamiseen löytyy miljoona erilaista versiota ja itsekin varioin reseptiä hiukan fiiliksen mukaan, mutta tässä yksi jolla ei voi epäonnistua.



Ainekset:

1 – 1,5 kg possun lapaa tai kasleria
1-2 chiliä
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl soijaa
0,5 l coca colaa
limen mehu
savupaprikajauhetta
juustokuminaa   

Valmistus:

Hienonna chili ja valkosipulit ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Colan voi korvata myös vedellä, mutta siinä tapauksessa marinadiin kannattaa lisätä muutama ruokalusikallinen ruokosokeria.

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Aseta se pataan siten, että rasvaosa jää ylöspäin. Kaada liemi lihan päälle. Halutessasi voit hieroa mausteita myös suoraan lihan pintaan, mutta riittää että ovat samassa astiassa. Lisää tarvittaessa nestettä niin, että pinta yltää lihan puoliväliin.

Peitä pata kannella (tai vuoka foliolla, jos kannellinen pata puuttuu). Paista 120 asteessa noin 6 tuntia tai kunnes liha hajoaa helposti haarukalla repien.  Poista ylimääräinen rasva ennen lihan repimistä.

Vinkki! Pulled porkin maukas liemi kannattaa ottaa talteen. Pussittamalla liemen esimerkiksi pakastepussiin, saat maukkaita lihaliemikuutioita muiden ruokien valmistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti