En ole ikinä ollut mikään erityinen porsaanlihan ystävä,
mutta pulled pork on asia erikseen. Pitkään miedossa lämmössä muhinut liha on
paitsi taivaallisen hyvää, myös erittäin helppoa valmistaa. Sen kun jättää
lihan mausteiden kanssa yöksi uuniin kypsymää ja lappaa aamulla evääksi. :)
Näin meillä
valmistetaan ”nopeaa ja helppoa arkiruokaa”, mutta nyhtöpossu sopii
erinomaisesti myös tacojen täytteeksi, bataattiburgerin väliin tai esimerkiksi
keittoon. Vinkkejä erilaisista kokonaisuuksista tulossa myöhemmin, mutta
aloitetaan siitä itse lihasta.
Valmistamiseen löytyy miljoona erilaista
versiota ja itsekin varioin reseptiä hiukan fiiliksen mukaan, mutta tässä yksi
jolla ei voi epäonnistua.
Ainekset:
1 – 1,5 kg possun lapaa tai kasleria
1-2 chiliä
1-2 chiliä
3-4 valkosipulinkynttä
3 rkl soijaa
0,5 l coca colaa
limen mehu
limen mehu
savupaprikajauhetta
juustokuminaa
Valmistus:
Hienonna chili ja valkosipulit ja sekoita ne muiden ainesten
kanssa. Colan voi korvata myös vedellä, mutta siinä tapauksessa marinadiin
kannattaa lisätä muutama ruokalusikallinen ruokosokeria.
Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
Aseta se pataan siten, että rasvaosa jää ylöspäin. Kaada liemi lihan päälle.
Halutessasi voit hieroa mausteita myös suoraan lihan pintaan, mutta riittää
että ovat samassa astiassa. Lisää tarvittaessa nestettä niin, että pinta yltää
lihan puoliväliin.
Peitä pata kannella (tai vuoka foliolla, jos kannellinen
pata puuttuu). Paista 120 asteessa noin 6 tuntia tai kunnes liha hajoaa
helposti haarukalla repien. Poista
ylimääräinen rasva ennen lihan repimistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti