Kätevästä K-ruoka mobiilisovelluksesta löytynyt
marokkolaistyylisen jauhelihatagine pääsi meillä testiin viime viikolla.
Padalle ei varmasti tekisi pahaa, vaikka sitä hauduttelisi pidempäänkin, mutta tulipa
samalla todistettua, että nopeastikin voi tehdä hyvää ja maistuvaa ruokaa. Kauppareissun ja tallireissun väliin jäi nimittäin noin 45 minuuttia kotona
vietettävää aikaa, ja tämä tagine ehdittiin siis siinä ajassa sekä valmistaa
että syödä. Kiireessä osa aineksista unohtui kuitenkin kauppaan, joten
muokkasin reseptiä hieman.
Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
n. sentti tuoretta inkivääriä
2 tl juustokuminaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä
n. 2 dl vettä
0,5 dl mantelilastuja
tuoretta korianteria
Kurkkuraita:
1 prk turkkilaista jugurttia
n. 10 cm tuoretta kurkkua
0,5 tl juustokuminaa
limen mehu
tuoretta korianteria
Valmistus:
Kuori kasvikset. Pilko porkkana kuutioiksi ja hienonna
sipuli ja valkosipuli.
Paista jauheliha ja lisää kasvikset ja mausteet. Kääntele,
kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
Lisää tomaattimurska, kikherneet ja vesi. Anna hautua kannen
alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Valmista kurkkuraita raastamalla kurkku karkeaksi raasteeksi
ja sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti