lauantai 27. helmikuuta 2016

Gluteeniton ja maidoton banaanileipä



Tummumaan päässeet banaanit löysivät tällä viikolla tiensä mehevään gluteenittomaan banaanileipään. Hieman makea leipä toimii hyvin niin kahvin kaverina kuin täyttävänä välipalana. Terveellistä herkkua siis! 

Banaanileipä


Ainekset:
3 kypsää banaania
3 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl makeuttamatonta cashewpähkinämaitoa
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl aitoa vaniljaa
0,5 tl kardemummaa
3 rkl hunajaa
2 tl kanelia
ripaus suolaa
mantelilastuja koristeeksi

Valmistus:

Laita kypsät banaanit, kananmunat, oliiviöljy ja cashewpähkinämaito blenderiin. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen.

Kaada taikina silikonivuokaan. Koristele leipä ripottelemalla pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti