maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannuksen mansikkakakku

Juhannuksen jälkiruokana meillä nautittiin 2010-luvun mansikkakakkua. Raikkaan kakun täytteenä toimi hyydytetty limemousse. Ei ehkä aivan niin kirpeä kuin alunperin toivoin, mutta kyllä tuo tuntui silti uppoavan. :P

 

Pohja:
150 g suklaakeksejä
75 g voita

Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 rss sitruunatuorejuustoa (esim. Valio Viola)
2 limeä
5 liivatelehteä
(vaniljasokeria)

Tuoreita mansikoita, minttua ja marenkeja koristeluun.

Valmistus:
Aloita kakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sulata voi kattilassa. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Jätä pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Pese limet, raasta niiden kuori ja purista mehu. Lisää sitruunatuorejuusto ja raastettu limenkuori kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limenmehu ja liota liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hieman, kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kääntele varovasti.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tuoreilla mansikoilla, mintulla ja marenkimurulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti