maanantai 18. tammikuuta 2016

Aasialaiset lihapullat



Nämä mausteiset lihapullat ovat yksi lempiruoistani. En käytä valmistamisessa korppujauhoja tmv. joten nämä sopivat gluteenittomaankin ruokavalioon. Ja lisukkeeksihan näiden kanssa sopii oikeastaan mikä tahansa: riisi, nuudelit, kasviswok… mitä sitten mieli tekeekään.



Ainekset:
400 g jauhelihaa
kananmuna
2 rkl soijaa (gluteeniton)
2 valkosipulinkynttä
sipuli
chili
korianteria

Kastike:
1 dl appelsiinimehua
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokokidesokeria
chiliä ja valkosipulia

Seesaminsiemeniä ja/tai kevätsipulia koristeluun.

Valmistus:

Riko kananmuna jauhelihan joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Itse olen tehnyt lihapullia niin vähärasvaisesta naudan jauhelihasta kuin sika-naudasta. Jälkimmäisestä saat mehevämpiä.

Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja nippu korianteria. Lisää ne sekä 2 rkl soijaa jauhelihaan ja sekoita massa tasaiseksi.

Pyörittele massasta pieniä lihapullia ja paista ne pannulla kauniin ruskeiksi. Lihapullien valmistus onnistuu myös uunissa (200 astetta, noin 15 minuuttia), mutta pannulla niistä tulee mielestäni parempia.

Lihapullat maistuvat ihan sellaisinaankin, mutta aivan loistava kastike aasialaisten pullien seuraan syntyy kädenkäänteessä. Sekoita kaikki kastikeainekset pannulla (chiliä ja valkosipulia maun mukaan) ja anna poreilla miedolla lämmöllä. Pyörittele lihapullat kastikkeessa, kun se alkaa ”tahmaantua”.

Hienonna kevätsipuli ja ripottele lihapullien päälle seesaminsiementen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti