Nämä mausteiset lihapullat ovat yksi lempiruoistani. En
käytä valmistamisessa korppujauhoja tmv. joten nämä sopivat gluteenittomaankin
ruokavalioon. Ja lisukkeeksihan näiden kanssa sopii oikeastaan mikä tahansa:
riisi, nuudelit, kasviswok… mitä sitten mieli tekeekään.
Ainekset:
400 g jauhelihaa
kananmuna
2 rkl soijaa (gluteeniton)
2 valkosipulinkynttä
sipuli
chili
korianteria
kananmuna
2 rkl soijaa (gluteeniton)
2 valkosipulinkynttä
sipuli
chili
korianteria
Kastike:
1 dl appelsiinimehua
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokokidesokeria
chiliä ja valkosipulia
chiliä ja valkosipulia
Seesaminsiemeniä ja/tai kevätsipulia koristeluun.
Valmistus:
Riko kananmuna jauhelihan joukkoon ja sekoita massa
tasaiseksi. Itse olen tehnyt lihapullia niin vähärasvaisesta naudan
jauhelihasta kuin sika-naudasta. Jälkimmäisestä saat mehevämpiä.
Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja nippu korianteria.
Lisää ne sekä 2 rkl soijaa jauhelihaan ja sekoita massa tasaiseksi.
Pyörittele massasta pieniä lihapullia ja paista ne pannulla
kauniin ruskeiksi. Lihapullien valmistus onnistuu myös uunissa (200 astetta,
noin 15 minuuttia), mutta pannulla niistä tulee mielestäni parempia.
Lihapullat maistuvat ihan sellaisinaankin, mutta aivan
loistava kastike aasialaisten pullien seuraan syntyy kädenkäänteessä. Sekoita
kaikki kastikeainekset pannulla (chiliä ja valkosipulia maun mukaan) ja anna
poreilla miedolla lämmöllä. Pyörittele lihapullat kastikkeessa, kun se alkaa
”tahmaantua”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti