Tämä erittäin maukas nuudelikulho syntyi eilen kaapista löytyneistä aineksista. Sopivasti potkua tarjonnut lounas valmistuu vartissa ja maistuu superhyvältä! Nuudelikulho taipuu myös helposti gluteenittomaan ruokavalioon.
Ainekset:
oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl soijaa
limen mehu
raastettua limenkuorta
chili
raastettu valkosipulinkynsi
sipuli suikaleiksi leikattuna
vihreitä papuja
kirsikkatomaatteja
kevätsipuleita
seesaminsiemeniä
nuudeleita
oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl inkivääritahnaa
1 rkl soijaa
limen mehu
raastettua limenkuorta
chili
raastettu valkosipulinkynsi
sipuli suikaleiksi leikattuna
vihreitä papuja
kirsikkatomaatteja
kevätsipuleita
seesaminsiemeniä
nuudeleita
Valmistus:
Sekoita pannulla keskenään oliiviöljy, riisiviinietikka, hunaja, inkivääritahna, soija, limen mehu, raastettu limenkuori, chili ja valkosipulinkynsi. Kuumenna seos ja kuullota suikaloidut sipulit siinä.
Siirrä sipulit annoskulhoihin ja wokkaa papuja samassa seoksessa. Itse käytin tähän pikaversioon pakastepapuja, joita keitin 2 min ennen wokkaamista. Pyörittele nopeasti kuumalla pannulla ja jaa pavut annoskulhoihin.
Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kuiviksi ja pyöräytä vielä nopeasti kuumalla pannulla mausteseoksessa. Lisää halutessasi hieman soijaa. Kippaa annoskulhoihin.
Hienonna kevätsipuli ja leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Asettele annoskulhoihin. Koristele seesaminsiemenillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti