Jo useamman päivä mieleni on tehnyt
perinteisiä lettuja rapeilla voissa paistuneilla reunoilla. Tänään
oli vihdoin sen verran aikaa, että sain letut myös aikaiseksi. Lettujen
kaveriksi tekaisin mansikka-appelsiini lisuketta.
Ainekset:
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus suolaa
Mansikka-appelsiinilisuke:
appelsiini
mansikoita
aitoa vaniljaa jauhettuna
kuohukermaa
Valmistus:
Aloita lettutaikinan valmistamisella
rikkomalla kananmunat kulhoon ja vatkaamalla niiden rakenne rikki. Lisää muut
ainekset ja sekoita. Anna taikinan tekeytyä vähintään puoli tuntia ja valmista
sillä välin lisukkeet.
Maistuva mansikka-appelsiinilisuke
syntyy helposti pilkkomalla ainekset kulhoon. Mausta aidolla jauhetulla
vaniljalla ja jätä jääkaappiin tekeytymään. Tätä voi tehdä kerralla isommankin
satsin ja lusikoida vaikka aamulla myslin päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Paista letut voissa ja nauti heti
kermavaahdon ja mansikka-appelsiinilisukkeen kera. Marjoja voi lisätä tietenkin
maun mukaan myös muita. Itse ripottelin päälle vielä muutaman mustikankin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti