maanantai 11. tammikuuta 2016

It's sushi time!

Kuvittelin aikanaan sushin valmistamisen olevan kovin työlästä ja vaikeaa, mutta käytännössähän se on kaikkea muuta! Kun itämaisen keittiön perusmausteet löytyvät kaapista, on kotona valmistettu sushi myös varsin edullista. Vietimme uuden vuoden jälkeistä pitkää viikonloppua herkutellen näillä mäti- ja kirjolohimakeilla. Reseptin mukaisella ohjeella valmistuu sen verran, että meillä näillä herkuteltiin vielä seuraavanakin iltana.Ainekset:
2 dl puuroriisiä
5 rkl riisiviinietikkaa
paketti noriarkkeja
wasabitahnaa
tuoretta lohta ja mätiä
kurkkua, porkkanaa ja avokadoa
seesaminsiemeniä ja inkivääritahnaa koristeluun

Valmistus:

Joulun jäljiltä kaapista löytyi vielä puuroriisiä, joten päätimme hyödyntää sitä susheissa. Toimii ihan hyvin. Eli keitä puuroriisi kypsäksi ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään. Sekoita riisiviinietikka jäähtyneeseen riisiin.

Aseta noriarkki bambumatolle ja tasoita ohut kerros riisiä arkin päälle. Jätä reunoille n. puolen sentin tyhjä kaistale, jotta rullaaminen onnistuu.

Täytteeksi hyödynsimme tarjouksessa ollutta kylmäsavulohta ja kirjolohen mätiä. Kuori kasvikset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Levitä ohut kerros wasabitahnaa ja asettele rivi kasviksi sekä kalaa/mäti muutaman sentin päähän toisesta reunasta.

Pidä täytteitä paikallaan ja aloita rullaaminen bambumaton avulla. Rullista kannattaa tehdä niin tiukkoja kuin suinkin pystyy, niin ne pysyvät syödessäkin hyvin kasassa. Kostuta noriarkin reunaa ja aseta rulla lautaselle siten että se ”liimaantuu” kiinni.

Leikkaa rulla parin sentin levyisiksi paloiksi terävällä veitsellä. Koristele esimerkiksi avokadon palasilla, mädillä, seesaminsiemenillä ja inkivääritahnalla. Nauti soijakastikkeessa dippaillen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti