lauantai 9. tammikuuta 2016

Lähes täydellinen kasvislasagne

Lopullinen inspiraatio blogin perustamiseen oli tämä kasvislasagne, jota kokkaillessa pohdin olenko tehnyt vastaavaa aikaisemmin… Työkaverin vinkkaamana Soppa365:stä löytynyt resepti tuntui nimittäin etäisesti tutulta. Lopulta mieleen muistui syksyinen versio, jossa lasagnen väliin kurpitsan kaveriksi päätyi suppilovahveroita. Todella herkullisia molemmat!

Aivan ei reseptin mukaan menty tälläkään kerralla, joten tässä meidän versio.



Kurpitsa-pinaatti-vuohenjuustolasagne

Ainekset:
1 kg myskikurpitsa
200 g pinaattia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
200 g crème fraîchea
200 g vuohenjuustoa
200 g mozzarellaa
1 dl saksanpähkinöitä
9 pinaattilasagnelevyä
 suolaa ja pippuria
chilijauhetta
juustokuminaa
oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje:

Halkaise kurpitsa ja irrota siemenet rihmoista. Huuhtele siivilässä, painele kuivaksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää tilkka oliiviöljyä (meillä tähän tarkoitukseen todella kätevä spraypullo!), rouhaise päälle hieman suolaa ja chilijauhetta. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Siemenet alkavat poksahdella, kuten popcornit, kun ne ovat valmiita. Varoitus! Jos maistat, niin näihin voi tulla himo.

Kuori puolitettu kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Keitä kurpitsapaloja suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Valuta ja kippaa blenderiin. Mausta juustokuminalla ja chilillä.

Keitä lasagnelevyjä suolatussa vedessä muutama minuutti. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta itse tykkään, jotta levyt asettuvat paremmin vuokaan.

Kuutioi sipuli ja kuullota sitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää valkosipulinkynsi ja pinaatti ja kuullota vielä hetki.

Sekoita ranskankerma ja ½ pakettia vuohenjuustoa blenderissä tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa notkistamaan seosta. Mausta mustapippurilla.

Riko hieman pähkinöitä pienemmäksi.

Viipaloi mozzarella ja loput vuohenjuustosta. Kokoa lasagne laittamalla kerroksiin vuorotellen kurpitsasosetta ja pähkinöitä sekä pinaatti- ja vuohenjuusto seosta. Asettele viimeiseksi vuohenjuustoseoksen päälle vielä mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleet, pähkinät ja kurpitsansiemenet.

Paista lasagne 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä puolivälissä foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Ei mitään arki-iltojen pikaruokaa, mutta makunsa puolesta kyllä vaivan arvoinen. Nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti