maanantai 12. syyskuuta 2016

Paahdettua kurpitsaa ja savulohta

Viikonloppuna herkuttelimme paahdetulla kurpitsalla, johon inspiraatio löytyi jälleen Hannan soppa -blogista. Kisapäivän päätteeksi nälkä kurni siihen malliin, että sovelsin alkuperäistä ohjetta korvaamalla pistaasipeston tulisella wasabiyrttiöljyllä. Kurpitsojen seuraksi lautaselle päätyi fetaa, granaattiomenansiemeniä ja savulohta - toimii!



Ainekset:
iso myskikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
150 g fetaa
granaattiomena

Tulinen wasabiyrttiöljy:
0,5 - 1 dl oliiviöljyä
kourallinen wasabirucolaa
kourallinen korianteria
punainen chili
lime
suolaa

Valmistus:
Kuori kurpitsa ja leikkaa se pitkittäin 4-5 siivuksi riippuen kurpitsan koosta. Poista siemenet ja asettele siivut uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero niihin reilusti oliiviöljyä (n. 1 rkl/ siivu). Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes siivut ovat kypsiä ja reunat alkavat hieman tummua.

Aloita yrttiöljyn valmistaminen hienontamalla wasabirucola, korianteri ja tuore chili. Sekoita yrtit, chili ja öljy pienessä astiassa. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa öljyä haluamasi koostumuksen aikaansaamiseksi.

Nosa kypsät kurpitsasiivut lautaselle ja murustele niiden päälle fetaa. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja wasabiyrttiöljyllä. Tarjoile savulohen ja hapokkaan valkoviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti