Ainekset:
puolikas kaali
5 punajuurta
3 porkkanaa
2 sipulia
loraus öljyä
n. 1,5 l lihalientä
2 tl kuivattua timjamia
kaksi oksaa hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa & mustapippuria
(1 pkt nakkeja)
Raejuustoa tarjoiluun.
Valmistus:
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pilko sipuli ohuiksi siivuiksi. Laita kasvikset suureen kattilaan ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä.
Lisää lihaliemi (itse käytin pulled porkin liemestä pakastettuja "kuutioita", mutta voit myös käyttää kaupasta saatavaa fondia), timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin puoli tuntia.
Suikaloi nakit ja ruskista niitä hetki kuumalla pannulla. Lisää nakit ja punaviinietikka kattilaan keiton loppuvaiheessa. Anna vielä hautua hetki kannen alla, tarkista maku ja tarjoile raejuuston kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti