maanantai 29. elokuuta 2016

Kurpitsa-kanttarellipasta

Syksyn tulo ei oikein houkuttele. Jotain hyvää viilenevät ilmat ja pimenevät illat kuitenkin tuovat mukanaan. Kaupasta löytyy nimittäin jälleen kurpitsaa ja metsät ovat täynnä kanttarelleja! Molemmat raaka-aineet lukeutuvat omiin suosikkeihini, joten kehittelin reseptin jossa ne yhdistyvät keskenään. Tätä tulee varmasti kokkailtua vielä useampaan otteeseen tulevan syksyn aikana. Toivottavasti maistuu muillekin!



Ainekset:
250 g spagettia
myskikurpitsa (n. 1 kg)
litra tuoreita kanttarelleja
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl hunajaa
tuore chili
1 rkl oliiviöljyä
loraus kuohukermaa
suolaa & mustapippuria

Parmesaanijuustoa tarjoiluun.

Valmistus:
Aloita valmistaminen kuorimalla ja pilkkomalla kurpitsa noin sentti*sentti lohkoiksi. Huom! Kurpitsan sisällä olevat siemenet kannattaa ottaa talteen ja paahtaa uunissa (suolaa ja kuivattua chiliä päälle, 200 astetta, 5 min), sillä niistä saa erinomaista naposteltavaa. Hienonna chili. Sekoita kurpitsalohkot, chili ja öljy pussissa. Levitä uunipellille ja paahda 200 asteisessa uunissa 25 min.

Kurpitsan ollessa uunissa paista kanttarelleista ylimääräinen neste pois pannulla. Mausta kanttarellit timjamilla, hunajalla ja mustapippurilla.

Sekoita kypsät kurpitsalohkot kanttarellien kanssa pannulla ja lisää loraus (vajaa puoli desiä) kuohukermaa. Tarkista suola ja anna muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun keität pastan. Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele parmesaaniraasteella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti