torstai 11. elokuuta 2016

Munakasrulla kesäkurpitsa-kanttarellitäytteellä

Munakasrulla on mitä mainiointa arkiruokaa. Nopea valmistaa ja väliin voi laittaa oikeastaan mitä tahansa. Tällä kertaa munakasrullaan ei kuitenkaan hukutettu tähteitä jääkaapista, vaan täyte valmistui tämän hetken parhaista sesonkiraaka-aineista. Itse asiassa kananmuna, kesäkurpitsa ja kanttarellit ovat aivan loistava yhdistelmä ihan tavallisessakin munakkaassa, sillä jotenkin ne täydentävät juuri sopivasti toinen toistaan. Munakasrulla onnistuu mielestäni hyvin myös gluteenittomana ilman jauhoja, mutta jos jauhot eivät ole ongelma niin jätä munat erottelematta ja lisää pohjaan n. desin verran vehnäjauhoja.


Pohja:
6 kananmunaa
4 dl maitoa
ripaus suolaa

Täyte:
kesäkurpitsa
sipuli
n. puoli litraa tuoreita kanttarellejä
150 g voimakasta Koskenlaskijamurua
2 rkl gluteenitonta soijaa
suolaa
pippuria

Valmistus:
Aloita erottelemalla munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sen jälkeen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan keltuaiset, maito ja ripaus suolaa. Kääntele tasaiseksi ja kaada seos korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 min.

Valmista täyte pohjan ollessa uunissa. Pilko kesäkurpitsa ja sipuli. Kuullota sipulia pannulla tilkassa öljyä, kunnes se alkaa olemaan läpikuultavan näköistä. Lisää kesäkurpitsa ja kanttarellit. Paista seosta sen aikaa, että kesäkurpitsa ja sienet pehmenevät. Mausta soijalla, mustapippurilla ja suolalla.

Ota munakasrulla uunista ja levitä pohjan päälle 150 g voimakasta  Koskenlaskija murua. Levitä myös kesäkurpitsa-kanttarellitäyte munakaspohjan päälle. Kääri mahdollisimman tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna levätä hetki, poista leivinpaperi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti