Tomaattikeitto:
1 kg kypsiä tomaatteja
sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 rkl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl kuohukermaa
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
Pekonipiirakan kukkakaalipohja:
kukkakaali
2 dl mantelijauhoja
2 munaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
Piirakan täyte:
200 g porsaan kylksiivuja
2 sipulia
valkosipulinkynsi
2 dl kuohukermaa
muna
2 dl parmesaanijuustoa
oksa tuoretta rosmariinia
suolaa & mustapippuria
Valmistus:
Aloita valmistus piirakan pohjasta sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan (vuoan reunoille kannattaa laittaa myös leivinpaperisuikaleet niin reunat pysyvät paremmin ehjinä). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin piirakan täyte pilkkomalla sipuli, valkosipuli ja porsaan kylkisiivut (voit myös käyttää tavallista pekonia, mutta jos kaupan lihatiskiltä löytyy kylkisiivuja niin suosittelen kokeilemaan!). Paista täytteet pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja hienoksi hakatulla rosmariinilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma, parmesaani ja kananmuna keskenään ja kaada seos täytteiden päälle. Paista vielä noin 15 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tomaattikeitto valmistuu kätevästi piirakan ollessa uunissa ja vetäytyessä. Hienonna sipulit ja valkosipuli ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuumenna kattilassa loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuleita. Kun sipulit kuultavat läpi, lisää tomaattilohkot, tomaattipyre, valkoviini, kasvisfondi, vesi ja hienonnetut basilikan lehdet. Anna keiton kiehua kevyesti kannen alla niin kauan, että tomaatit pehmenevät. Pyöräytä keitto tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Uuh! Tuota piirakkaa täytyykin testata!! :)
VastaaPoista