tiistai 2. elokuuta 2016

Masu Asian Bistro

Hans Välimäen luotsaama Masu Asian Bistro lukeutuu suosikkiravintoloihini Tampereella. Masu on kuin pieni pakomatka arjesta, sillä tyylikkäästi sisustettu ikkunaton tila ja aasialaiset maut saavat välittömästi unohtamaan, että sitä ollaan edelleen Tampereen keskustassa. Annokset ovat sopivasti maustettuja, rennon tyylikkäitä ja palvelu erinomaista.

Kesän ajan Masussa on ollut todella hyvä tarjous arki-iltoihin, sillä ravintolan verkkosivuilta tulostettavalla kupongilla on saanut kaksi menua yhden hinnalla. Viime viikolla kävimme vihdoin lunastamassa oman lippumme makumatkalle ihanan ystäväpariskunnan seurassa, eikä Masu pettänyt tälläkään kertaa. 

Päädyimme syömään kuuden ruokalajin Tepaki menun, jossa erityisesti mehevät ribsit ja matcha-teestä valmistettu pannacotta houkuttelivat. Annokset eivät ole mitään kovin suuria ja ne on suunniteltu jaettavaksi, joten koko menun jaksaa kyllä hyvin. Menun seuraksi otimme pullon tarjoilian suosittelemaa saksalaista Van Volxemin Schiefer Rieslingiä, joka oli hieman arvokas, mutta toimi kieltämättä hyvin myös tuhdimpien annosten kanssa.Menun ensimmäisenä annoksena tarjoiltiin aasialainen salaatti nimeltä Masu's Som Tam, joka oli erilaisten makujen täydellinen combo. Salaattiin potkua tarjosi chili, makeutta ja rakennetta puolestaan ihana pähkinäinen kastike. Tästä sain pari uutta ideaa myös kotikeittiöön.Seuraavaksi menuun kuului pieni härkätartar-pulla, joka tarjoiltiin syötävän lehden päältä. Valitettavasti en enää muista lehden nimeä, mutta se oli todella mielenkiintoisen ja raikkaan makuinen! Mielestäni se ei ollut cha plu -lehti, josta Farangissa makkarat tarjoiltiin, mutta kertokaa viisaammat, jos tiedätte. :)Kahden alkupalan jälkeen pöytään kannettiin kokoelma päivän kolmesta erilaisesta sushista. Aina yhtä hyvää.Neljäntenä annoksena vuorossa olivat ne ribsit. Olen syönyt ribsejä Masussa ennenkin ja ne nyt vaan on ihan järjettömän hyviä! Tahmea soijakaramellikastike tasapainottaa juuri sopivasti tulisia ribsejä, jotka lähes tippuvat luista. Kokonaisuuden kruunaa suolainen musta viinietikkakastike. Jos et syö koko menua, syö ainakin ribsejä!Varsinaisena pääruokana tarjoiltiin valkosipulissa, inkiväärissä ja curryssä marinoitua karitsanpotkaa, jonka mausteisessa kastikkeessa olivat muhineet myös omenan, ananaksen ja tomaatin palat. Karitsa tarjoiltiin riisin kera. Myös tästä tuli inspiraatio soveltaa kotona jotain vastaavaa.Menun päätti matcha-teestä valmistettu pannacotta, joka oli saanut seurakseen eksoottista hedelmäsalaattia ja Masun omaa ananassorbettia. Jälkiruoka istui todella hyvin kokonaisuuteen ja siinäkin makea pannacotta yhdistyi sopivasti raikkaaseen sordettiin. 

Arvioni on täynnä ylistystä, mutta en keksi ruoasta valitettavaa. Tarjous on vielä pari päivää voimassa, joten nythän se kannattaa käydä vaikka itse testaamassa. Ja jos aikataulut eivät anna periksi vierailua ennen torstaita, niin rahan arvoinen ravintolakokemus Masu on mielestäni muulloinkin eli suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti