maanantai 1. elokuuta 2016

Lähiseutumatkailua: Lielahden kartano

Vietin viime viikolla kesälomaa, joten ehdimme pyörähtää useammassakin mielenkiintoisessa paikassa lähialueella. Aloitan lähikohteiden purkamisen Tampereen Lielahdessa sijaitsevasta Hiedanrannasta, jossa vierailimme toissa viikonloppuna isovanhempieni kanssa. Vanhan sellutehtaan alueella sijaitsee Lielahden kartano, jossa kesäaikaan toimii kartano-kahvila Mielihyvin ja pihapiirissä järjestetään erilaista ohjelmaa. Vielä elokuussa ehtii esimerkiksi puistokirppikselle tai Sorin Sirkuksen harjoituksia seuraamaan. Hiedanrannan tulevat tapahtumat löytyvät täältä.

Meidän oppaana kartanolla toimi vaarini, joka on aikanaan työskennellyt työnjohtajana tehtaalla. Kuulimme monta mielenkiintoista tarinaa niin kartanoalueen rakennuksista kuin tehtaalla työskennelleistä henkilöistä. Vaari tiesi muun muassa kertoa, että hänen isänsä on kiivennyt aikanaan maalaamaan kartanorakennuksen kupoleiden päässä olevat koristeet.Kierroksen lomassa istahdimme kartano-kahvilan autinkoiselle terassille nauttimaan kahvista ja kartanon leivoksista. Makeassa piirakassa oli ihana omena-kaardemummapohja, ja päällä paksu kerros sitruunalla maustettua tuorejuustoa. Punaherukat raikastivat mukavasti kokonaisuutta. Myös hinnat olivat erittäin kohtuulliset.

On aivanmahtavaa, että vanhalle tahdasalueelle tuodaan elämää ja hienot rakennukset saadaan käyttöön. Suosittelen Hiedanrannassa piipahtamista ainakin kaikille lähialueella asuville ja miksi ei kauempaakin tuleville. Tampere ja sen historia tehdaskaupunkina on aivan fantastinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti