Ainekset:
kesäkurpitsa
250 g kirsikkatomaatteja
kourallinen pinaattia
100 g cashewpähkinöitä
2 kevätsipulia varsineen
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
lime
tuoretta basilikaa
kookosöljyä
kuivattua chiliä
suolaa & mustapippuria
Valmistus:
Leikkaa kevätsipuli ja niiden varret ohuiksi suikaleiksi. Jätä varret odottamaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna kookosöljy pannulla ja kuullota siinä sipuleita ja tuoretta inkivääriä niin kauan, että sipulit muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Lisää kookoksmaito ja kalakastike. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä.
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja rouhi päälle hieman suolaa. Hienonna pinaatti ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla, chilillä, limellä ja limenkuoriraasteella. Laita kattilanpohjalle tilkka nestettä ja nosta kesäkurpitsaraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja valuta.
Halkaise kirsikkatomaatit ja rouhi pähkinöitä kevyesti veitsen selkäosalla. Jaa kesäkurpitsaspagetti lautasille, lisää kastike ja viimeistele tomaateilla, pähkinöillä ja tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti